Hot winter

Kiseljenje vlastito uzgojenih paprika i feferona je jednostavno rečeno – gušt!IMG_20130820_183925 IMG_20130820_183944

Moj recept je:  voda, alkoholni ocat, maslinovo ulje (može i obično), kopar, sol, papar u zrnu i – povrće🙂

Zakuhati vodu u te dodati ocat (kad zakuha) u omjeru 3:1. Npr. 3 dl vode – 1 dl octa. Ja sam stavila otprilike litru vode, dvije žličice soli i 3 dl octa🙂 Kad tekućina ponovno zakuha nakon što smo dodali ocat, smanjiti vatru i ubaciti na svega 1-2 min u nju paprike narezane na četvrtine po dužini, izvaditi ih i pustiti da se ohlade. U tekućinu zatim dodati pola žličice konzervansa i mješati dok se ne rastopi, 2-3 žlice maslinovog ulja, papar u zrnu (desetak zrna), otprilike punu šaku grubo sjeckanog korijandra i koromača . Usku papriku ili feferone staviti cijele. Povrće poslagati u staklenke i preliti mlakom tekućinom u kojoj je prokuhalo. Povrće pritisnuti drvenim štapićima te pustiti da se tekućina skroz ohladi. Staklenke zatvoriti najlonom koji učvrstimo gumicom ili poklopiti poklopcem ali ako je poklopac metalni preporučljivo je staviti najlon između poklopca i staklenke . Tako je rekla baka, a baku se sluša!  :)  Nakon što sam zatvorila staklenke, par puta sam ‘promućkala’ sadržaj da se začini i ulje izmješaju …koliko – toliko.

Ako nemate korijandar, možete staviti npr. lovorov list.

Zimnica je spremna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s