Saur – riba u marinadi

Obožavam kiselo , slano, ljuto, papreno i tome slično.  I ne volim slatko.

Ovo je jedna fantastična, po meni, delicija koju OBOŽAVAM jer ujedinjuje većinu gore nabrojanih okusa.

 Jednostavnije rečeno to je riba u marinadi.

Poprže tj. ‘sfrigaju’ se srdelice, inćuni, menulice ili slična riba. Dok se riba hladi na šnitice se nareže bijeli luk (nikako sitno kosati),a ružmarin se očupka s grančica. U keramičku, staklenu ili plastičnu posudu, radije nego metalnu, posloži se red ribe, posipa ružmarinom i bijelom lukom i ponavlja dok se ne potroši sva riba.  U posudi se zakuha voda u koju se doda ocat (kad zakuha) i to u omjeru ili 1:1 ili 2:1. Dakle 2 dl vode i 2 dl octa ili 2 dl vode 1 dl octa (količina tekućine ovisi o količini ribe, naravno). Prema ukusu. Kada se tekućina malo ohladi, njome se prelije riba i pusti da odstoji dan dva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dobar tek !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s