IMG_20121121_154610

Homemade pašta

Praveći reda u folderima sa fotkama raznorazne fin hrane naišla sam na fotke, usput sam i ogladnila, mog procesa izrade domaće tjestenine tj. rezanaca ili kako se to ‘kod mene doma’ kaže – pašte.

Proces je jednostavan. 30 dg brašna pomiješati sa malo soli i dva jaja. Umjestiti tijesto, podijeliti na nekoliko djelova, razvaljati u trake debljine par milimetara.

Paštu sam radila kod bake koja ima ovu fuuuul kul napravicu tj. ‘paštamejker’ za rezanje tjestenine tj. rezanaca ili jednostavnije – pašte.

Napravica tj. ‘paštamejker’ ima dio kojim se tijesto adekvatno stanji, a zatim ‘provuče’ kroz jedan od dva rezača za dvije širine rezanaca. Pardon, pašte! Tijesto je poželjno dobro pobrašniti prije provlačenja kroz napravu tj. paštamejker!

IMG_20121121_151419   IMG_20121121_151604

IMG_20121121_154519

IMG_20121121_152543    IMG_20121121_152551

IMG_20121121_154610

Paštu razdvojiti prstima i ostaviti dan – dva da se suši, skuhati neki fini umak, ubaciti u njega skuhanu pašti i  – guštati!

IMG_20121121_153409    IMG_20121121_153416
IMG_20121121_161532    IMG_20121121_161555

IMG_20121121_182038    IMG_20121121_182155

Dobar tek !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s