Džep na torbi

Prema ovom kroju  sašila sam još jednu platnenu torbu. No odlučila sam ju doraditi i prišiti na nju džep. 

Od ostatka pamučnog materijala od kojeg sam šivala suknju (uskoro na blogu) izrezala sam dvije dužine materijala na slici, preklopila, šivala 3mm od ruba, izvrnula i prišila cik-cak bodom na torbu. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dio koji će biti poklopac sam također poduplala i šivala s naličja. Poklopac i tijelo džepa mogu ali i ne moraju biti iste veličine. Moji nisu jer me krojenje po točkastom materijalu izbezumilo! Note to self: ovakve stvari šivati od jednobojnog materijala ako želim da budu jednake.

Označila sam otprilike dužinu poklopca.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ostavila otvor kroz koji ću izvrnuti materijal na lice. Rubove sam također obradila cik-cak bodom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dugme sam postavila na željeno mjesto i označila kredom mjesto za rupu. Na poklopcu će se nalaziti rupa za dugme, jer ću dugme prišiti na tijelo džepa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ovaj dio je malo kompliciraniji. Sama sam metodom pokušaja i pogrešaka došla do tehnike za obradu rupice pomoću moje Višnje.

Dakle, na Bagatovom modelu Višnja, metoda za šivanje obruba rupe za gumb (isključivo moja izmišljotina) je slijedeća:

  1. B pridržati skroz desno, D okrenuti na 1.  C okrenuti na ‘crveni kvadratić’.  A pomaknuti skroz lijevo. Šivati 4-5 uboda. Ja namjestim da zadnji ubod bude onaj skroz lijevo.
  2. B pridržati (držati prstom i ne puštati) dok se D ne okrene na položaj 2,B zatim pustiti. C okrenuti na 0,5 te  A pomaknuti skroz lijevo.  Šivati dužinu rupice.
  3. Ponoviti korak br.1. Zadnji ubod neka bude onaj skroz desno. Ostaviti Iglu ubodenu u platno, podignuti stopicu i zarotirati platno za 180 stupnjeva.
  4. B pridržati (držati prstom i ne puštati) dok se D ne okrene na položaj 2,B zatim pustiti. C okrenuti na 0,5 te A pomaknuti skroz desno. Šivati dužinu rupice. Učvrstiti (dva tri uboda napred-nazad).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nakon obrađene rupice, ‘paralicom’ sam izrezala materijal među šavovima. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dugme sam prišila na tijelo džepa, poklopac cca 3 cm od ruba tijela džepa i  to je to!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NAPOMENA:  

Da bi svi dijelovi džepa bili jednaki predlažem slijedeće. Od jednog komada sašiti i tijelo i poklopac. Porubit i zapeglati tako da sve bude savršeno jednako. Izmjeriti dužinu tijel a džepa, ostaviti 1 cm za šav i prerezati na tom djelu. Tako će se dobiti dva dijela materijala koji su jednake širine. Tijelo prišiti po bočnim rubovima i dnu na torbu, a poklopac samo po vrhu, otprilike 3 cm od vrha džepa. Na taj način će se izbjeći nejednakosti u širini koje su se meni desile jer sam šivala od različitih komada materijala.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s